Testa DirectX-komponenter

Du kan testa Microsoft DirectDraw och Direct3D p� de bildsk�rmar som �r anslutna till systemet. Du kan ocks� testa DirectSound p� anslutna enheter f�r Wave-utdata och DirectMusic p� alla anslutna musikportar.

S� h�r testar du en DirectX-funktion

1. Klicka p� knappen Testa p� motsvarande sida.
  2. L�s eventuella meddelanden som visas.
  3. Titta eller lyssna p� testerna.
  4. K�r varje test tills du ser en ruta d�r du ska svara p� om testet lyckades. Om du svarar Nej k�rs inga fler test.

N�r det g�ller DirectMusic finns det endast ett test. Klicka p� OK n�r du anser att musiken spelas upp korrekt, eller om den inte g�r det.

Du kan testa DirectPlay-funktionalitet hos de leverant�rer som finns tillg�ngliga.

S� h�r testar du DirectPlay

1. Klicka p� Testa DirectPlay p� sidan N�tverk.
  2. Ange ett anv�ndarnamn och v�lj en leverant�r i dialogrutan Test av DirectPlay.
  3. Markera Skapa ny session och klicka sedan p� OK.
  4. Om du har valt en modemanslutning klickar du p� Svara i dialogrutan Modemanslutning s� att modemet st�lls i autosvarl�ge.

K�r Microsofts diagnostikverktyg f�r DirectX p� en annan dator som kan uppr�tta den markerade anslutningen till den f�rsta datorn.

1. Klicka p� Testa DirectPlay.
  2. Ange ett annat anv�ndarnamn.
  3. V�lj samma leverant�r.
  4. Klicka p� knappen Anslut till befintlig session och klicka sedan p� OK.

Det kan h�nda att du m�ste ange mer information f�r vissa typer av anslutningar, till exempel telefonnummer. N�r det g�ller en TCP/IP-anslutning i ett lokalt n�tverk kan du l�ta textrutan vara tom.

5. Markera namnet p� sessionen i den sessionslista som inneh�ller namnet p� den session som du skapade p� den f�rsta datorn.
  6. Nu ska b�da datorerna visa en chat-dialogruta. Skriv ett meddelande i inmatningsrutan p� den ena datorn och klicka sedan p� Skicka. Meddelandet b�r visas i det rullningsbara omr�det i b�da datorernas chat-dialogrutor.